NS en Eurostar bieden tickets aan voor aankomende sportzomer

NS en Eurostar bieden vanaf nu tickets aan voor de aankomende sportzomer. (Foto: Eurostar)
NS en Eurostar bieden vanaf nu tickets aan voor de aankomende sportzomer. (Foto: Eurostar)

In de aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs en het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland hebben zowel NS als Eurostar tickets in het assortiment om de sporters toe te juichen en aan te moedigen.

Vanaf 26 juli tot en met 11 augustus vinden de Olympische Spelen plaats. De Paralympische Spelen volgen van 28 augustus tot en met 8 september. Tijdens deze sportzomer vertrekken dagelijks minimaal 9 rechtstreekse treinen vanuit Nederland naar Parijs. In 3 uur en 18 minuten vanaf Amsterdam Centraal en in slechts 2 uur en 37 minuten vanaf Rotterdam Centraal. Ook kunnen reizigers kiezen voor de IC Brussel waarmee er op Brussel een gemakkelijke overstap mogelijk is richting de Franse hoofdstad.

Op 14 juni start het EK Voetbal in Duitsland. Twee dagen later speelt het Nederlands elftal hun eerste wedstrijd. Per dag rijden tot 7 ICE-treinen, die reizigers naar diverse steden in Rhein-Ruhr en Frankfurt brengen. De IC Berlijn rijdt dagelijks 7 keer rechtstreeks naar Berlijn.

Heike Luiten, directeur NS International: "Er staat een bijzondere sportzomer voor de deur. Parijs als kloppend hart van de Spelen en diverse Duitse steden zijn gastheer voor het Europese voetbal. Al deze evenementen zijn gemakkelijk op een duurzame manier te bereiken met de internationale trein. Parijs is natuurlijk dé bestemming waar je met de trein heen reist. We kijken er enorm naar uit om de sporters en supporters te verwelkomen en naar de Spelen van hun leven te brengen."