Treinverkeer rondom Utrecht weer op gang na stroomstoring

Het treinverkeer rondom Utrecht is weer op gang na stroomstoring. (Foto: Treinenweb)
Het treinverkeer rondom Utrecht is weer op gang na stroomstoring. (Foto: Treinenweb)

Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal is weer op gang gekomen en hervat na een korte stroomstoring bij Abcoude op maandag. Gedurende ongeveer vier uur was het treinverkeer stilgelegd. Treinreizigers dienen echter rekening te houden met mogelijke vertragingen en uitval gedurende de rest van de avond

Rond 17.00 uur ontstond er een korte stroomstoring bij Abcoude, waardoor wissels en seinen tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal niet bediend konden worden. Dit leidde tot ontregeling van het treinverkeer op andere trajecten rondom Utrecht waardoor duizenden reizigers stranden op het station. Omstreeks 21.00 uur werd door NS en ProRail gemeld dat de storingen verholpen waren.

Voedingsprobleem

Vanwege een stroomstoring viel de aansturing van de wissels en seinen uit. Volgens ProRail zou een tweede back-up systeem de spanning moeten overnemen, maar dat gebeurde niet. De oorzaak hiervan wordt nog onderzocht. Eén voeding is inmiddels vervangen, meldt de spoorbeheerder. Hierdoor kon het treinverkeer weer worden opgestart. De tweede voeding zal ook zo snel mogelijk hersteld worden.

Geld terug voor gedupeerden

NS wijst reizigers op de mogelijkheid om geld terug te krijgen bij vertraging. Als reizigers meer dan een half uur vertraging hebben, krijgen ze de helft van het treinkaartje terug. Bij meer dan een uur vertraging, wordt de volledige ritprijs terugbetaald. Op station Utrecht Centraal kunnen gestrande reizigers deze avond bij de Kiosk-filialen een gratis kopje koffie of thee krijgen.