Eurostar presenteert nieuwe uniformen voor personeel

Eurostar heeft nieuwe uniformen voor het personeel gepresenteerd. (Foto: Eurostar)
Eurostar heeft nieuwe uniformen voor het personeel gepresenteerd. (Foto: Eurostar)

De Eurostar maakt zijn volgende stap na de introductie van het nieuwe merk en logo waarin de vroegere Thalys is opgenomen. Vandaag heeft het vervoersbedrijf de nieuwe kledingstijl gepresenteerd waarin personeel van de treindienst van voorzien is.

Naast nieuwe draagkoorden en naambadges zullen de 2.100 Eurostar-werknemers die op de treinen en in de stations werken ook nieuwe stropdassen en sjaals krijgen met de merkkleuren 'navy blue' en 'plum' en het nieuwe Eurostar-logo erop. Deze nieuwe accessoires zijn genderneutraal, en hun kleur en stijl sluit mooi aan bij de huidige personeelsuniformen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij Eurostar. Om de ecologische voetadruk te verkleinen werden de accessoires zo lokaal mogelijk binnen Europa geproduceerd. Zo werden de sjaals vervaardigd in Frankrijk en de stropdassen in Italië. Bovendien werd een recycle-plan opgezet waarbij Eurostar samenwerkt met een modeschool uit Londen. Zo kregen de studenten de oude sjaals gedoneerd voor gebuik in hun creatieve projecten en om er nieuwe outfits mee te ontwerpen.

Samenwerking met werknemers

De nieuwe accessoires kwamen tot stand in samenwerking met ongeveer tachtig Eurostar-ambassadeurs afkomstig van de Eurostar-stations in Brussel, Parijs, Lille, Amsterdam, Rotterdam en Londen. De afgelopen maanden werden meerdere bijeenkomsten gehouden waarin het vervoersbedrijf luisterde naar de verschillende wensen en meningen.