Komende week opnieuw treinstaking in België

Komende week is er opnieuw een twee-daagse treinstaking in BelgiŽ. (Foto: Treinenweb)
Komende week is er opnieuw een twee-daagse treinstaking in BelgiŽ. (Foto: Treinenweb)

Reizigers die komende week van of binnen België met de trein willen reizen, dienen rekening te houden met een aangekondigde spoorstaking. Vanaf dinsdag 5 december 22:00 uur tot en met donderdag 7 december 22:00 zal het treinverkeer daar behoorlijk beperkt zijn.

Het personeel van zowel NMBS als de spoorbeheerder Infrabel heeft besloten om opnieuw twee dagen lang het werk neer te leggen. Ze zijn ontevreden over de plannen van hun werkgever om hen meer werk te laten doen in minder tijd. Vooral over de halvering van de voorbereidingstijd voor conducteurs wordt veel kritiek geuit. Al eerder werd er in november voor twee dagen gestaakt.

Reisadvies

Tijdens deze periode verwacht NS International geen problemen met de Eurostar-verbindingen naar Parijs en Londen. De Intercity Brussel zal volgens een gewijzigde dienstregeling rijden. De gevolgen hiervan zijn op dit moment nog niet bekend.

De regionale treinen tussen Roosendaal - Antwerpen en Maastricht - Luik zullen niet of zeer beperkt rijden. Verder is er beperkt treinverkeer in het binnenland.

De reisplanner van de NMBS is aangepast op het reisadvies tijdens de stakingsactie.