Komende weken aangepaste dienstregeling naar Schiphol vanwege werkzaamheden

De komende weken is er een aangepaste dienstregeling naar Schiphol vanwege werkzaamheden. (Foto: Treinenweb)
De komende weken is er een aangepaste dienstregeling naar Schiphol vanwege werkzaamheden. (Foto: Treinenweb)

Vanaf 13 november tot en met 3 december werkt spoorbeheerder ProRail opnieuw aan het spoor rond Schiphol Airport. Dit is nodig om het station klaar te maken voor de toekomst. Als gevolg hiervan is een aantal sporen niet beschikbaar en wordt de dienstregeling van, naar en via Schiphol aangepast.

ProRail vervangt het hele spoor in de Schipholtunnel en is nu aangekomen bij de perrons. Ze vervangen ook delen van de bovenleiding en hangen een zogenoemde 'stroomrail' op. Hierdoor kan het spoor een stukje verhoogd worden zodat een gelijkvloerse instap tussen trein en perron ontstaat. Zo wordt de trein toegankelijker voor mensen die niet goed ter been zijn. ProRail verwacht dat het weghalen van de sporen ter hoogte van het perron meer overlast gaat geven dan eerdere werkzaamheden. Maar zij zullen het maximale doen om de geluidsoverlast te beperken. Zo worden er geluidswerende doeken opgehangen en gebruiken ze speciaal uitgekozen machines die minder geluid produceren.

Tot 2028 zal het treinververkeer in fasen gehinderd worden voor treinreizigers.

Reisadvies

Voor de gehele periode geldt een aangepaste dienstregeling. Op een paar momenten rijden er geen treinen en moeten reizigers rekeninghouden met langere reistijd. Reizigers wordt geadviseerd om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

  • Maandag 13 november tussen 1:30 uur en 5:30 uur rijden er geen treinen maar snelbussen tussen Leiden Centraal en Schiphol Airport en tussen Amsterdam Centraal en Schiphol Airport.
  • Zaterdag 18 en zondag 19 november rijden er geen IC Direct-treinen tussen Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal
  • Zondag 3 december rijden geen treinen maar bussen tussen Leiden Centraal en Schiphol Airport.