NS en ProRail bereiden zich voor op herfststorm Ciarán

NS en ProRail bereiden zich voor op herftstorm CiarŠn. (Foto: Onbekend)
NS en ProRail bereiden zich voor op herftstorm CiarŠn. (Foto: Onbekend)

De NS en ProRail houden het weer nauwlettend in de gaten vanwege de storm Ciarán die donderdag aan land komt, en past de dienstregeling in Zeeland aan. ProRail neemt maatregelen door extra personeel en wegsleeptreinen in te zetten.

"We doen vanwege de storm geen grote ingrepen in de landelijke dienstregeling", aldus de NS.
Wel zal de vervoerder de Zeeuwse lijn afkoppelen met de rest van Nederland. Hierdoor moeten reizigers die van of naar Vlissingen reizen vanuit de Randstad overstappen in Roosendaal. De Nederlandse Spoorwegen (NS) verwachten geen directe invloed van deze maatregel op de rest van het treinverkeer.

ProRail heeft extra materieel en personeel klaarstaan voor het geval dat treinen vast komen te zitten op het spoor als gevolg van het slechte weer. Ook kan de Incidentenbestrijding van de spoorbeheerder sinds begin oktober gebruik maken van Unimog-voertuigen om gestrande treinen weg te slepen.

Voor vertrek reisplanner raadplegen

De NS adviseert reizigers om vóór hun vertrek de reisplanner te raadplegen. "Wij kunnen ook niet voorspellen hoe het morgen gaat. We gaan uit van de informatie die we krijgen en op basis daarvan kijken we welke maatregelen nodig zijn. Zijn die nodig, dan communiceren we dat zo snel mogelijk aan onze reizigers", aldus een woordvoerder.

Mensen die van plan zijn naar Engeland, België of Frankrijk te reizen, kunnen mogelijk enige hinder ondervinden als gevolg van het slechte weer. Internationale reizigers die hun reis vanwege de storm willen wijzigen, kunnen dit kosteloos doen of hun reis annuleren.

De ANWB adviseert mensen om donderdag thuis te werken, omdat er lange files kunnen ontstaan vanwege storm Ciarán. Rijkswaterstaat raadt automobilisten om de actuele stand van zaken in de gaten te houden.