Acht verdachten aangehouden na steekpartij in trein

Na een steekpartij in de trein heeft de politie acht verdachten aangehouden. (archieffoto) (Foto: Politie)
Na een steekpartij in de trein heeft de politie acht verdachten aangehouden. (archieffoto) (Foto: Politie)

Na een steekpartij in de trein in de nacht van zaterdag op zondag, heeft de politie acht verdachten gearresteerd. Het incident vond plaats op een intercitytrein die onderweg was van Arnhem naar station Ede-Wageningen.

In die nacht rond 01.15 uur raakten twee personen gewond bij de steekpartij. Hoewel hun verwondingen niet ernstig waren, zijn ze wel overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Enkele minuten voordat de trein aankwam op station Ede-Wageningen, werd de politie gealarmeerd. Aanvankelijk leek het te gaan om een vechtpartij, maar later bleek dat er een mes was gebruikt. De politie stond op het moment dat de trein was gearriveerd was klaar met een groot aantal agenten en een politiehond, om de verdachten aan te houden.

De politie heeft in totaal acht verdachten gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde. Het is op dit moment nog onbekend waarom de vechtpartij heeft plaatsgevonden en wie precies betrokken waren bij het steekincident. De politie verricht momenteel onderzoek naar deze zaken.