Nieuw Hoog Catharijne, de nieuwe poort naar Utrecht Centraal

Vanaf 5 april is het nieuwe gedeelte van winkelcentrum Hoog Catharijne in de stad Utrecht geopend. Het verbindt het station op een makkelijke manier met het centrum. Hoewel het bouwwerk nog niet geheel af is, is er al wel een flink nieuw deel geopend.

De nieuwe passage verbindt het station nu nog makkelijker naar Vredenburg. Waar vroeger een doolhof van winkelstraten moest worden doorlopen, is er nu een begin gemaakt aan één lange ruime en hoge winkelstraat. Deze bevat straks nieuwe winkels van diverse nieuwe flagshipsstores, zoals: Nike, italiaans restaurant Vapiano, hamburgerketen Five Guys, Burgerrestaurant Leon en nog een aantal exclusieve zaken.

Met de openstelling van de nieuwe passage komt er na ongeveer veertig jaar een eind aan de Radboudtraverse, waar onder andere ook bioscoop Wolff in gevestigd zat en de V&D die al eerder gesloten is vanwege het faillissement. De passage naast de V&D die sinds enkele jaren dienst deed als hoofd-uitgang van Hoog Caterijne, is nog wel actief als passage.

In deze review werpen we een mooie blik op de nieuwe passage waarbij de reiziger deze nieuwe route af zal leggen naar de binnenstad.Wat er nog meer gaat veranderen.

De nieuwe looproute door het immens grote winkelcentrum is één van de grotere veranderingen die een onderdeel is van de complete vernieuwing van het complex, welke eigendom is van winkelcentrum-eigenaar Klépierre, die voorheen in handen was van Corio.

Zo zal er aan het eind van dit jaar een nieuwe entree aan de stationskant geopend worden waarbij het winkelcentrum los zal worden gehaald van de stationshal van Utrecht Centraal. De toegang is vanaf alleen nog maar mogelijk via het hoog overdekte winkelplein aan de stadszijde van het station. Uiteindelijk kan men dan in een rechte en directe looproute het centrum bereiken. Dit is ook te zien op de plattegrond in de fotogalerij hieronder.

De oude Radboud-passage waar de traverse je naar de vroegere V&D en naar de uitgang bracht is vanaf heden nu gesloten. Op deze plek zal er een nieuwe passage worden ontwikkeld die beter aan zal sluiten op de nieuwe passage en ook een verbinding zal worden met de nieuwe Hudsons Bay die in het oude complex van de V&D zich zal vestigen. Dit zal naar verwachting eind 2018 gaan gebeuren.

Er staat dus een hoop te gebeuren met de nieuwe toegang tot Utrecht Centraal. Een mooie voortgang na veertig jaar die het winkelcentrum weer een mooie boost zal geven.

Fotogalerij

Aar