"De Blokhut" bekeken

Er wordt flink verbouwd op Utrecht Centraal, en diverse winkels uit de stationshal verhuizen of verdwijnen uit de stationshal. Zo is ook de Automatiek in de Jaarbeurs-traverse uit het veld geruimd waarna er nu een tijdelijke blokhut is aangelegd.

De blokhut met de toepasselijke naam "De Blokhut" is gevestigd op de plek waar eerst de automatiek zat aan het begin van de Jaarbeurstraverse in de Stationshal. Deze ruimte heeft sinds begin augustus leeg gestaan waarna er eindelijk een invulling voor is gekomen. Echter vanwege de verbouwingen in de hal is dit een tijdelijke invulling.

In De Blokhut (die anders gezegd beter 'Die Blockhütte' genoemd zou moeten worden, gezien de Alpen-sfeer) kunnen de reizigers even lekker pauzeren. Ze kunnen hier op de banken van eenvoudige picknicktafels plaats nemen, en bij enkele tafels kunnen ze zelfs gebruik maken van een stopcontact.

De Blokhut is in een gezellige moderne Alpen-sfeer ingedeeld, er is een (nep) openhaardvuur opgestookt, er staan een paar tonnen voor de decoratie, en er zijn zogenaamde raampjes aangebracht waarbij je uitkijkt op een Alpenweide in de herfst. Om het geheel in een modern jasje te steken is zijn er maar liefst vier televisieschermen aangebracht waar de gebruikelijke promotionele commercials en informatieve filmpjes op te zien zijn, zoals de verbouwing van de stationshal, en de reklame-filmpjes van NS-duo Nick en Simon, afgewisseld door een overzicht van tweets naar het Twitter-account van @NS_Online.

En om de sfeer helemaal af te maken is er zelfs Tiroler-muziek te horen. Helaas zal de wachtruimte niet lang blijven bestaan, en zal deze in het begin van 2013 worden verwijderd ten behoeve van de verbouwing van de stationshal. Dit zal snel gaan gebeuren zodra het nieuw aangebouwde deel geopend zal worden.

Foto's:


Hier staat dan 'de Blokhut' aan het begin van de Jaarbeurs-traverse.


Het naambordje op de blokhut. De naam 'die Blockhütte' zou naar mijn idee beter zijn.


De tafeltjes, een simpele picknicktafel met een groot zeil erop over de verbouwingen op het station. Helaas konden de vorige gebruikers van de tafel zich niet vinden in het sociale afval-opruimbeleid.


De nep-openhaarden onderaan, en twee tonnen die er voor de sier staan. Op de schermen worden commercials en promotionele filmpjes uitgezonden van de ProRail, CU2030 (het informatieplatforum van de verbouwing van het stationsgebied) en uiteraard de NS.
 


Uiteraard hangen er in de wachtruimte enkele herten-trofeeën, welke overigens nep en van hout zijn.


De stopcontacten waarvan er twee paar aanwezig is. Helaas zijn de constructielijnen van de bouwvakkers nog zichtbaar, maar daar vast wordt niet moeilijk over gedaan gezien de blokhut over een paar maanden weer het veld zal gaan ruimen, bij de gedeeltelijke sluiting van de stationshal vanwege de grondige verbouwing.


De nep-openhaard welke overigens wel warmte afgeeft.


De locatie waar de Blokhut tot medio januari 2013 vinden is. Er wordt duidelijk gretig gebruik van gemaakt door de reizigers.

Fotogalerij

Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Aar