NS: Koningsdag is dit jaar feestelijk verlopen

NS: Koningsdag is dit jaar feestelijk verlopen (Foto: NS)
NS: Koningsdag is dit jaar feestelijk verlopen (Foto: NS)

Op Koningsdag gisteren heeft NS met weer ruim een miljoen feestvierders naar hun Koningsdag-bestemming gebracht en ’s avonds weer veilig naar huis. Deze dag heeft de NS extra medewerkers ingezet om alles in goede banen te laten verlopen.

De dag is grotendeels goed verlopen. Feestvierders hebben in grote getale gehoor gegeven aan onze oproep om het gezellig te houden, zodat het voor iedereen een feestelijke dag was.

Enige hinder

In de middag was er volgens de NS sprake van een storing in het online kaartverkoopsysteem, deze was aan het einde van de middag opgelost. In de tussentijd konden reizigers wel inchecken met hun bankpas of een kaartje kopen bij de automaten op de stations. Ook was er die dag sprake van een aanrijding op de trajecten tussen Amersfoort en Zwolle en Zwolle Enschede/Deventer die een deel van de dag voor hinder zorgde, meldt de website Rijdende Treinen. Er werden bussen ingezet.

Drukte

Aan het einde van de avond werd het volgens NS erg druk op station Breda. Op station Arnhem zijn er 'crowd management' maatregelen getroffen om iedereen veilig naar huis te brengen. Rond middernacht was op de meeste plaatsen de rust teruggekeerd op de stations en in de treinen. Vervolgens zijn zo'n 450 schoonmakers aan de slag gegaan om zo veel mogelijk treinen weer schoon te maken. "Daar waar dat nog niet helemaal is gelukt, vragen wij begrip. Er wordt hard aan gewerkt.", meldt de NS op hun website.

Oranjedienstregeling

Net als de afgelopen jaren (buiten de corona-periode om) reed op Koningsnacht en Koningsdag weer een speciale Oranjedienstregeling met op de drukste trajecten extra en langere treinen. Daarnaast was station Rotterdam Centraal, de stad waar de Koninklijke familie een bezoek aan bracht, feestelijk aangekleed en konden reizigers hier een koninklijke foto van zichzelf laten maken.