Geen regionale treinen en bussen in de Achterhoek en Rivierenland vanwege staking

Vanwege een staking rijden er geen treinen in de Achterhoek en in de regio Rivierenland. (Foto: Roel Hemkes)
Vanwege een staking rijden er geen treinen in de Achterhoek en in de regio Rivierenland. (Foto: Roel Hemkes)

Vanwege een staking in het regionale vervoer rijden er geen treinen en bussen in de regio Rivierenland en de Achterhoek. Het gaat om de vervoerder Arriva en Keolis (Blauwnet).

De staking is eerder deze week aangekondigd door de vakbond VVMC. Reizigers wordt verzocht om alternatief vervoer te gebruiken. De treinen van NS zullen wel rijden. Dit personeel valt niet binnen de cao multimodaal waar tegen actie gevoerd wordt.

Keolis Blauwnet

Als gevolg van de staking verwacht Keolis dat er de hele dag geen treinen rijden op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. De staking heeft ook gevolgen voor de dienstregeling op de trajecten Zwolle - Enschede en Hengelo - Bielefeld. De treinen op deze trajecten rijden bijna de volledige dienstregeling, maar er zullen een paar ritten vervallen.

Arriva

Ook rijden bij Arriva in de regio Rivierenland en in de Achterhoek geen treinen en bussen. Er rijden hier geen treinen tussen Apeldoorn - Zutphen, Arnhem Centraal - Elst - Tiel, Zutphen - Winterswijk, Arnhem Centraal - Winterswijk en Arnhem Centraal - Doetinchem.