NS zet rondleiding door werkplaats op de veiling van Radio 538

De NS zet een rondleiding door de werkplaats op veiling bij Radio 538. (Foto: Rob Dammers)
De NS zet een rondleiding door de werkplaats op veiling bij Radio 538. (Foto: Rob Dammers)

De laatste paar weken van december zijn weer ingegaan, en dat betekent dat er in het hele land weer goede doelen worden gesteund. Zo doet Radio 538 ook mee met 'Missie 538' waarmee ze het Prinses Máxima Centrum steunen. De NS biedt op de veiling een heuse rondleiding door de NS-werkplaats van Leidschendam aan.

In de werkplaats bij Leidschendam worden voornamelijk Sprinters en dubbeldekstreinen onderhouden. Speciaal voor de winnaar van de veiling wordt er op 13 mei een rondleiding gegeven aan vier mensen.

Rondleiding

De rondleiding is niet zomaar een rondleiding zoals tijdens een open-dag, want je kan met eigen ogen zien hoe het materieel van NS en R-Net onderhouden wordt. Verder krijgen de winnende deelnemers ook een lunch. Tegen middernacht van dinsdag op woensdag stond de teller op 500 euro. Het bieden is mogelijk tot donderdag 22 december om 20:30.

De afgelopen jaren heeft de NS ook tijdens de Serious Request actie van 3FM het stationsbord van station Amersfoort op de veiling gezet, maar ook Sprinter-stoelen en een ritje met de NS 20 'Kameel' die tegenwoordig eigendom is van het Spoorwegmuseum.