Nostalgisch Blokkendoos rijtuig staat te koop

Het nostalgische Blokkendoos rijtuig bij de STAR in Stadskanaal. (Foto: MIJSM)
Het nostalgische Blokkendoos rijtuig bij de STAR in Stadskanaal. (Foto: MIJSM)

Heb je altijd je eigen trein willen hebben, en vooral een nostalgische Blokkendoos? De Marrumer IJzeren Spoorweg Maatschappij (MIJSM), die ook bekend staat met hun Pannenkoektrein, heeft een oude Blokkendoos-rijtuig op Marktplaats te koop staan.

Het rijtuig is in 1925 gebouwd door de vroegere firma Beijnes in Haarlem en heeft bij de Nederlandse Spoorwegen dienst gedaan onder het nummer mC 9014. Het maakte onderdeel uit van de elektrische treinen die voornamelijk tussen Amsterdan en Rotterdam reden. Later werd het verbouwd tot een normaal rijtuig en deed deze uiteindelijk dienst als tentoonstellingsrijtuig bij de S.T.A.R. Sinds 2017 is het rijtuig in bezit van de de MIJSM die helaas besloten heeft om het rijtuig weer van de hand te doen. Een leuk feitje is dat de trein over een paar jaar een eeuw oud is.

Het rijtuig verkeert in goede staat, maar kent wel enkele plekjes die opgeknapt mogen worden. Verder is de oude Blokkendoos in de vroegere groene NS kleurstelling geschilderd. Het interieur is voorzien van getimmerd blank hout, een houten vloer en een zwart plafond. Het rijtuig is ook lichtelijk gemoderniseerd met een verwarming en airconditioning en is tevens goed geïsoleerd. Verder weegt het rijtuig 41 ton, 20 meter lang en heeft het een hoogte van 3.80 meter. Het ophalen zal wel met een dieplader moeten plaatsvinden in Stadskanaal waar het rijtuig momenteel staat.

Over de kosten wordt niks genoemd omdat de prijs volgens de advertentie "op aanvraag is".