Dutch Grand Prix gestart met inzet van 12 treinen per uur

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

De speciale dienstregeling van en naar Zandvoort is gestart. Elke vijf minuten rijdt er vanaf Amsterdam en Haarlem een Sprinter naar de druk bezochte badplaats die tot en met zondag veel publiek voor de Dutch Grand Prix zal trekken.

Met maar liefst twaalf treinen kan de NS 10.000 reizigers per uur naar het evenement brengen. Ruim 300 extra personeelsleden per dag helpen alle racefans dit weekend op weg naar het circuit en 's avonds weer naar huis. Sinds gisteren zijn de voorbereidingen gestart en zijn de stations langs het traject voorzien van looproutes in Formule 1-stijl en zijn de Sprinters, die het hele weekend op maximale lengte heen en weer rijden, richting Amsterdam en Zandvoort gebracht.

Tijdens het hele evenement vinden er trainingen, kwalificaties en races plaats uit diverse raceklassen met als hoogtepunt de Formule 1. Donderdagmiddag reisden veel raceliefhebbers al af naar Zandvoort voor rondleidingen op het circuit of voor overnachtingen. Bekijk ook de video onder dit artikel.

Reizigersstroom

Rond zeven uur vanmorgen vanmorgen arriveerden de eerste enthousiaste racefans op Amsterdam Centraal. Omstreeks 8.00 uur kwam de stroom met reizigers goed op gang en rijden alle twaalf treinen per uur. Op station Amsterdam Centraal en op de terugweg vanaf Zandvoort krijgen racefans gedoseerd toegang tot het perron, zodat de treinen veilig en snel kunnen vertrekken. Er wordt ruimte vrijgehouden voor fans die op de tussengelegen station instappen.

Reisadvies Amsterdam - Zandvoort

Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Vorig jaar mocht het evenement met slechts tweederde van het aantal bezoekers doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar zijn alle bezoekers welkom. Dit betekent nog meer treinreizigers richting het evenement. 

Om lange rijen bij de kaartautomaten te beperken, wordt reizigers aangeraden vooraf online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour aan te schaffen of om vooraf hun saldo op te laden.

Reizigers van en naar Overveen zullen tot en met zondag geen gebruik kunnen maken van hun station. Tussen Overveen-Haarlem en Haarlem-Zandvoort kun je gebruik maken van de reguliere buslijn 81 van Connexxion, die een aangepaste route rijdt. Abonnementshouders kunnen aanspraak maken op een compensatie.

Vanwege de grote drukte kunnen reizigers tijdens het Formule 1-weekend tot 14.00 uur geen fietsen meenemen in de treinen richting Amsterdam. Tussen Amsterdam en Zandvoort geldt dit voor de gehele dag. De NS heeft een speciale informatiepagina gepubliceerd.