Lange files op de snelwegen vanwege staking NS

De staking bij NS die het gehele treinverkeer in Nederland raakt, op de regionale lijnen na, heeft gezorgd voor langere files dan normaal in de Randstad. Op het hoogtepunt stond er 530 kilometer file op de snelwegen, wat twee keer zo veel dan gebruikelijk is. Ook lijken veel mensen gebruik te hebben gemaakt van het thuiswerken.

Op dinsdag heeft het NS personeel besloten om het werk in Midden Nederland stil te leggen. Omdat Utrecht het kloppende hart van de NS is, kunnen er geen NS-treinen rijden in het hele land, op een pendeltrein tussen Amsterdam en Schiphol na. Op de overzichtkaart met stations van Treinposities.nl is duidelijk te zien dat het NS-treinverkeer volledig stil ligt. Enkel regionale lijnen van Arriva, Connexxion, Blauwnet, Qbuzz en Breng rijden volgens de dienstregeling.

Op stations is het dinsdag uitgestorven. Volgens berichtgeving op NU.nl zou er op Utrecht Centraal een handjevol reizigers op het station zijn. "Ik heb de indruk dat veel reizigers op de hoogte zijn van de staking", zegt een NS-woordvoerder tegenover het medium.

Sociale media

Op de sociale media is duidelijk te merken hoe mensen de dag doorkomen zonder gebruik te maken van de trein. De hashtag #stakingns wordt veelvuldig gebruikt om berichten over de staking te delen.

Op station Woerden was het uiterst rustig twittert redacteur Ariën Claij, op het station waren voornamelijk enkel mensen aanwezig die onderhoud pleegden aan de dakbedekking van de perronoverkapping, en maakten er enkele mensen gebruik van de traverse om de andere kant van de stad te bereiken.

Thomas heeft ook een kijkje genomen op het verlaten station van Alkmaar. De enige treinen die er waren te vinden stonden de hele dag daar stil.

Het dagje Amsterdam voor Annelien en Amber leek in het water te vallen. Ook in Goes reed er geen enkele trein. Gelukkig sprong Omroep Zeeland in de bres om het tweetal naar de mooie winkelstad Middelburg te brengen.

Illusionist en komiek Steven Kazàn wou een poging wagen om toch nog een trein op het spoor te toveren. Maar helaas zat het dit keer niet mee......