NS: Internationale treinreizen weer populairder dan voor coronaperiode

Het aantal internationale treinreizen zit weer in de lift. (Foto: Treinenweb)
Het aantal internationale treinreizen zit weer in de lift. (Foto: Treinenweb)

Het aantal internationale treinreizen die gemaakt worden lag in mei van dit jaar hoger dan voor de coronacrisis. Dat blijkt uit de ticketverkoop van NS International over het eerste halfjaar van 2022.

In de mei-maand verkocht NS International meer dan 365.000 tickets, tegenover 353.000 in mei 2019. In juni van dit jaar groeide dit door naar 372.000 tickets wat in 2019 nog op 345.000 lag. De populairste bestemming blijven Antwerpen, Brussel en Parijs, maar ook de bestemmingen Wenen, Zürich en Milaan boeken steeds meer winst, met name door de NightJet die vorig jaar geleden gepresenteerd is.

Heike Luiten, directeur NS International is blij met de stijgende populariteit van de internationale trein: "Dit wordt vooral veroorzaakt door het opheffen van de reisbeperkingen vanwege Corona. Daarnaast horen we dat de aandacht voor duurzaamheid en de uitbreiding van het aantal bestemmingen, zoals de NightJet naar Zürich en de NightJet naar Wenen belangrijk zijn. Sinds kort zorgt ook het schrappen van vluchten vanaf Schiphol ervoor dat meer reizigers de trein overwegen."

Volgens Luiten heeft de groei voor de reiziger ook het nadeel dat tickets voor populaire treinen sneller uitverkocht zijn. NS International raadt reizigers aan om vroeg – 3 tot 6 maanden vooraf – te boeken of om naar minder populaire tijden te kijken. Als voorbeeld noemt hij de Thalys: "De trein naar Parijs voor aanstaande vrijdagmiddag is nagenoeg vol. Maar een 35 euro ticket is in september gewoon te vinden."

Vaker naar Londen

NS is met partners in gesprek over het uitbreiden van het aantal internationale verbindingen. Zo start in september de vierde dagelijkse rechtstreekse Eurostar naar Londen. Deze vierde trein zorgt ervoor dat de reiziger voor 11 uur ’s ochtends in het centrum van Londen is. De eerste rechtstreekse trein naar Londen ging in 2020 van start.