Eurostar kondigt vierde rechtstreekse trein aan

Vervoerder Eurostar heeft inmiddels zijn vierde trein tussen nederland en het VK aangekondigd. (Foto: Treinenweb)
Vervoerder Eurostar heeft inmiddels zijn vierde trein tussen nederland en het VK aangekondigd. (Foto: Treinenweb)

Eurostar kondigt een vierde rechtstreekse trein van Amsterdam en Rotterdam naar Londen aan. De vierde trein rijdt vanaf 5 september 2022 en beantwoordt aan de steeds stijgende vraag van reizigers tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

De verhoogde frequentie biedt reizigers meer mogelijkheden, waardoor het voor hen nog makkelijker wordt om te kiezen voor de milieuvoordelen van hogesnelheidstreinen boven het vliegtuig. Een Eurostar-reis stoot tot 93% minder CO2 uit dan een vliegtuigreis. De koolstofvoetafdruk van 1 vlucht is daarbij gelijk aan 13 Eurostarreizen. Inmiddels zijn de tickets voor de vierde Eurostar al te koop.

Els Buzzi van Eurostar, zegt: "De steeds groeiende vraag naar hogesnelheidstreinen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk toont aan dat zowel zakenreizigers als vakantiegangers het gemak en comfort van reizen met Eurostar waarderen. Reizen met Eurostar betekent rechtstreeks van stadscentrum naar stadscentrum reizen en als een van de meest duurzame manieren om het Kanaal over te steken, zijn we verheugd om een vierde trein tussen Amsterdam en Londen toe te voegen aan onze dienstregeling."

De vierde rechtstreekse trein vertrekt van Amsterdam Centraal om 7:47 uur en vanaf Rotterdam om 08:28 uur. Na iets meer dan 4 uur van Amsterdam en slechts 3,5 uur van Rotterdam komen passagiers aan in hartje Londen op station London St. Pancras.