Minder treinen vanwege personeelstekort Prorail

Het station van Woerden is op de vrijdagavond verlaten (archieffoto) (Foto: Treinenweb)
Het station van Woerden is op de vrijdagavond verlaten (archieffoto) (Foto: Treinenweb)

Door een tekort aan treindienstleiders bij ProRail is er dit weekend in de nachten van vrijdag 17 en zaterdag 18 juni tussen 23.00 uur en 07.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Utrecht en Den Haag.

ProRail heeft op deze dagen onvoldoende personeel op de treindienstleiding om alle diensten te kunnen laten rijden. Zo rijden er vanaf 23:00 uur tot 07:00 uur dus ook geen treinen meer naar Woerden vanuit alle richtingen.

"Door te schuiven in de planning hebben we geprobeerd de hinder zo klein mogelijk te laten zijn. Vandaar dat is gekozen voor de nachten. Hierdoor moet ook goederenverkeer worden omgeleid langs Lage Zwaluwe." Dit heeft tot gevolg dat zaterdag 18 juni de gehele dag beperkt treinverkeer mogelijk is tussen Dordrecht en Roosendaal en tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe.

ProRail betreurt het dat reizigers hierdoor hinder ervaren. Er wordt reizigers aangeraden om vooraf de  reisplanner te checken.

Personeelstekort ProRail

Spoorbeheerder ProRail heeft al een anderhalf jaar regelmatig last van personeelsgebrek. De afgelopen maanden is het al diverse keren gebeurd dat het treinverkeer op een traject of een gebied stil werd gelegd. Vervanging van een treinverkeersleider is helaas niet altijd mogelijk, omdat diegene specialistische kennis moet hebben van het spoortraject dat hij of zij "bedient", en geen lange werktijden mag maken.

Ook de NS kampt per personeelstekort waarbij er geregeld ritten uitvallen, de vervoerder heeft beloofd dit tijdig en op tijd aan te kondigen en dit wekelijks in de dienstregeling te verwerken. De vervoerder heeft op dit moment 1.100 vacatures, verspreid over alle bedrijfsonderdelen en alle beroepsgroepen in de trein, op het station, bij IT of op kantoor. Op de website Werken bij NS is een overzicht van alle vacatures binnen het spoorwegbedrijf te vinden. Bij ProRail staan op de vacaturesite 52 vacatures open.

Bron: ProRail