NS biedt ook elektrische deelscooters aan voor deur-tot-deur vervoer

De e-scooters van Check die vanuit de NS-app te vinden zijn. (Foto: Daisy Fotografie / NS)
De e-scooters van Check die vanuit de NS-app te vinden zijn. (Foto: Daisy Fotografie / NS)

Sinds gisteren biedt NS ook elektrische deelscooters aan in hun deur-tot-deur assortiment. De e-scooters zijn van het verhuurbedrijf Check en zijn nu ook in de NS-app te vinden. In maar liefst negen steden zijn deze energieneutrale vervoersmiddelen te vinden.

De e-scooters zijn te huren in negen steden om te reizen van en naar de stations: Rotterdam, Amsterdam, Breda, Den Haag, Groningen, Enschede, Leeuwarden, Amersfoort en Zwolle.

NS-App

Niet alleen in de Check-app, maar ook in de NS-app is de beschikbaarheid van de e-scooters te zien. "Een reiziger reist van deur tot deur en niet van station tot station. Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app helpt bij een snelle en makkelijke reis met allerlei soorten deelvervoer. We kijken dan ook verder dan de trein, bus, metro of tram. In de NS-app geven we al informatie over OV-fiets, taxi en deelauto’s. Het aanbieden van elektrische deelscooters van Check is weer een volgende stap", vertelt Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS.

Uitproberen

Reizigers die voor het eerst bij Check een account aanmaken en een scooter reserveren via de NS-app krijgen tot 60 gratis rijminuten om de e-scooters te proberen. Het is mogelijk om de e-scooters 10 minuten vooraf aan vertrek te reserveren. Zo kunnen reizigers vlak voordat ze op het station aankomen alvast hun vervolg-reis plannen. Ook op locatie is het mogelijk om direct te reserveren en weg te rijden.

Via de NS-app kunnen reizigers in het tabblad 'in de Buurt' kijken waar de dichtsbijzijnde e-scooter staat. Vervolgens wordt de reiziger vanzelf doorverwezen naar de Check-app om het boeken en betalen af te ronden. Voor zakelijke reizigers is het deze zomer mogelijk om de ritten met de deelscooters achteraf te betalen via de NS-Business Card.