European Sleeper kondigt samenwerking met Sunweb aan

European Sleeper en Sunweb slaan de handen inéén voor realisatie van nachttreinen. (Foto: European Sleeper / Sunweb)
European Sleeper en Sunweb slaan de handen inéén voor realisatie van nachttreinen. (Foto: European Sleeper / Sunweb)

European Sleeper heeft maandag bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken met Sunweb Group. Door de handen inéén te slaan willen beide partijen samen een duurzamer reisaanbod creëren. Een paar weken geleden gaf SunWeb al aan dat ze zich meer op treinreizen wouden richten in plaats van vliegreizen.

European Sleeper en Sunweb Group zetten vol in op de introductie van rechtstreekse nachttreinen naar populaire wintersport- en zonbestemmingen. De ambitie is om komende winter al te starten met de eerste treinen naar de Franse Alpen. De volgende stap is een nachttrein die vakantiegangers in het zomerseizoen zonder overstap naar de Zuid-Franse stranden brengt.

Nieuwe rijtuigen

Omdat European Sleeper de beschikbaarheid wilt hebben over goede slaaprijtuigen gaan ze een sharefunding opstarten. "Het tekort aan goede slaaprijtuigen is momenteel voor alle nachttreininitiatieven in Europa een ernstige beperking. Daarom bereiden we een grote investering in gerenoveerde of zelfs compleet nieuwe slaaprijtuigen voor. Om dat professioneel aan te pakken en ook de treinexploitatie goed voor te bereiden, hebben we 2 miljoen euro aan werkkapitaal nodig.", schrijven ze in hun nieuwsbrief.

De aandelen zullen worden aangeboden via een extern servicegericht platform, waarop investeren voor iedereen eenvoudig, toegankelijk en duidelijk is georganiseerd. Een investering is volgens European Sleeper al mogelijk vanaf 300 euro.

De eerste jaren kan European Sleeper nog met bestaande rijtuigen werken, maar voor de langere termijn moet de vervoerder investeren in gerenoveerde of nieuwe slaaprijtuigen of een combinatie daarvan. "We zetten daarbij in op verbetering van gangbare nachttreinconcepten: verschillende comfortniveaus in comfortabele couchettes en luxere slaaprijtuigen." geeft European Sleeper aan.

Nachttreinen netwerk

European Sleeper werkt aan een netwerk van nachttreinen vanuit Nederland en België. De voorbereidingen voor de eerste nachttrein van Brussel en Amsterdam naar Berlijn en Praag zijn in volle gang. Deze zal op een nog te bepalen moment na de zomer van start moeten gaan. Ondertussen bereidt de vervoerder de introductie van nachttreinen naar Zuid-Europa voor.

Bron: Sunweb