Nieuwe nachttrein European Sleeper nog even uitgesteld

European Sleeper werkt samen met het Tsjechische Regiojet. (Foto: Petr S.)
European Sleeper werkt samen met het Tsjechische Regiojet. (Foto: Petr S.)

De indienststelling van de nieuwe nachttrein European Sleeper heeft een onbekende vertraging opgelopen. Daarom zal de nachttrein nog niet direct na de zomer van start gaan. De organisatie heeft de ontstane vertraging vandaag officieel bekend gemaakt.

De nachttrein zal uiteindelijk vanuit Brussel via onder meer Amsterdam, Berlijn en Dresden naar Praag rijden. Eind vorig jaar kwamen ze al met een dienstregeling. Om de treindienst mogelijk te maken werken ze samen met het Tsjechische RegioJet die momenteel bezig is met het regelen van de wagons de nachttrein. Een reden voor de vertraging wordt door de organisatie niet genoemd.

De voorbereidingen zijn in volle gang, maar het blijkt niet mogelijk om de nieuwe nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn-Praag al in de zomer van 2022 te starten. Om teleurstellingen te voorkomen, geven we nu nog even geen nieuwe startdatum af.

De eerder bekend gemaakte plannen gaven eind 2021 aan dat de eerste trein vanaf de zomer van 2022 zal gaan rijden. Dat is nu verschoven tot nog een nader te bepalen moment na de zomervakantie. Ze verwachten binnenkort met meer nieuws te komen.

Nieuwe website

De nieuwe vervoerder zit momenteel niet stil om uiteindelijk binnenkort de treindienst te onthullen. Momenteel is er inmiddels een nieuwe website gelanceerd die voorzien is van een nieuw logo voor de European Sleeper.  Maar ook is de nieuwe site geschikt voor als de kaartverkoop van start zal gaan. De investeringen van het bedrijf komen voort uit een sharefunding-actie die de zomer van 2021 plaatsvond.