Drie doden bij treinongeval in Duitse Beieren

Bij de ontsporing van een reizigerstrein ten noorden van het Beierse Garmisch-Partenkirchen in Duitsland zijn vrijdag drie doden en zeker zestig gewonden gevallen. Zestien mensen zijn zwaargewond geraakt kon de politie melden.

De regionale dubbeldekstrein was onderweg naar München en ontspoorde omstreeks 12:15 uur ten noorden van het Beierse Garmisch-Partenkirchen. Na het ongeval is de hulpverlening massaal uitgerukt om de slachtoffers uit de ontspoorde rijtuigen te halen. Hierbij zijn er zes trauma-helicopters van ADAC en andere hulporganisaties die in actie zijn gekomen, meldde een woordvoerder van de ADAC Air Rescue.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er in de trein zaten. Wel kon een woordvoerder van de politie tegenover de media vertellen dat de trein aardig vol zat. Op videobeelden van de Duitse site Merkur is te zien dat er minimaal één rijtuig gekanteld is.

Over de oorzaak van de ontsporing is nog niks bekend en zal zo snel mogelijk onderzocht worden zodra de mogelijkheid er is. Vanwege de hulpverlening is de naastliggende snelweg en de Farchanter-tunnel volledig afgesloten.