Station Gorinchem vanaf nu toegankelijk voor alle reizigers

Het vernieuwde station van Gorinchem. (Foto: ProRail)
Het vernieuwde station van Gorinchem. (Foto: ProRail)

Het station van Gorinchem is vanaf deze week toegankelijk voor iedereen. Het overpad waar voorheen mensen met een mobiele beperking onder begeleiding gebruik van moesten maken is verleden tijd. Een nieuwe tunnel met liften, een hellingbaan en en nieuw zijperron zorgen vanaf nu voor een toegankelijker station.

Het vernieuwde station is deze officieel week in gebruik genomen door ProRail, de gemeente Gorinchem en de provincie Zuid-Holland. Dat gebeurde na jaren van voorbereiding.

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen reageert verheugd op de opening van het vernieuwde station: "Om het openbaar vervoer nog beter, toegankelijker en fijner te maken, moet je blijven ontwikkelen. Met deze nieuwe reizigerstunnel, lift en later dit jaar uitbreiding van de fietsenstalling geven we station Gorinchem een mooie upgrade voor alle reizigers."

Naast een toegankelijk station is ook de verbinding tussen de binnenstad en de Haarwijk aangenamer geworden. Het slecht toegankelijke tunneltje die er voorheen lag was al jaren een doorn in het oog, en werd ook als onprettig en sociaal onveilig beschouwd. Tijdens de vernieuwing van het station is deze tunnel verwijderd waarmee Gorinchem nu voorzien is van een prettigere reizigerstunnel en betere toegankelijkheid, net als de andere stations aan de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen.

Binnenkort volgt er een fotoreportage van dit station.