Komende zomer langere reisduur met IC Berlijn vanwege werkzaamheden

In de komende zomer zal de IC Berlijn vanwege werkzaamheden langer over de rit naar Berlijn doen. (Foto: Bart)
In de komende zomer zal de IC Berlijn vanwege werkzaamheden langer over de rit naar Berlijn doen. (Foto: Bart)

De trein naar Berlijn zal in de zomer vanwege werkzaamheden er langer over doen om doen om de eindbestemming te bereiken. Dat schrijft Treinreiziger.nl op hun website. Van zaterdag 25 juni tot vrijdag 5 augustus rijdt de internationale trein er 75 tot 90 minuten langer over met een omleiding via het station van Münster.

De werkzaamheden vinden op het spoor in Duitsland plaats. Spoorbeheerder DB Netz werkt in die periode aan het spoor tussen Rheine en Osnabrück. "Dat is natuurlijk heel vervelend voor reizigers die gepland hadden die periode te reizen met de IC Berlijn" reageert NS woordvoerder Anita Middelkoop tegenover Treinreiziger.nl. "De impact van de onderhoudswerkzaamheden zijn voor een reizigers natuurlijk nooit iets waar zij op zitten te wachten. Maar het uitvoeren van werkzaamheden aan het spoor moet gebeuren en helaas brengt dat bijna altijd direct hinder met zich mee".

Alternatieve reismogelijkheden

De NS benadrukt dat er ook alternatieve reismogelijkheden zijn waardoor reizigers sneller dan de extra reistijd op hun bestemming kunnen komen. Normaal rijdt de IC Berlijn 6 uur en 22 minuten over de hele rit van Amsterdam tot aan Berlijn, maar tijdens het omrijden tijdens de werkzaamheden met een tussentijdse overstap kan dit beperkt worden tot zes en een half uur in plaats van een ruim uur langer. Treinreizigers kunnen dan vanuit Nederland de ICE-trein naar Frankfurt pakken en stappen in Duisburg over.

"Wij zullen reizigers hier zo goed mogelijk over informeren en hen wijzen op omreisroutes of andere reismogelijkheden" zegt Middelkoop tegenover Treinreiziger.nl.

Een uitgebreid overzicht van werkzaamheden op alle treintrajecten in Nederland kan je hier vinden.