Nieuwe station van Delft Campus geopend

Het nieuwe station van Delft Campus is maandag geopend. Het is het eerste energieneutrale station van Nederland die al zijn energie opwekt door zonnepanelen die hier als perronoverkapping dienen.

Ruim twee jaar geleden is begonnen met de bouw van het nieuwe Station Delft Campus wat voorheen Delft Zuid heette. Zo zijn er onder meer twee nieuwe perrons gekomen, vier nieuwe liften, is er een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel en is de iconische perronkap bestaande uit zonnepanelen geplaatst. Ook de entree van het station is helemaal vernieuwd.

Extra sporen

De verwachting van NS en ProRail is dat op station Delft Campus de reizigersaantallen de komende jaren fors zullen toenemen. Daarom is het station voorzien van vier sporen waarvan twee vanaf 2025 in gebruik genomen zullen worden. Nu rijden er in beide richtingen vier sprinters per uur. Dat kunnen er vanaf 2025 zes worden. Dit stimuleert de duurzame mobiliteit tussen Leiden en Dordrecht. Voor de reizigers betekent het ook dat ze nooit langer dan negen minuten op een trein hoeven te wachten.

Feestelijke opening

Het was de bedoeling dat deze mijlpaal feestelijk gevierd zou worden met reizigers en alle partijen die gewerkt hebben aan dit prachtige station, onder andere het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeente Delft, MRDH, NS en Strukton. Helaas is er vanwege de lockdown besloten om dit moment uit te stellen.

Impressie

Een persoon die zich 'Delft Trains' noemt heeft een impressie van het traject tussen Delft en station Delft Campus gedeeld op YouTube, waarbij ook het station van Delft Campus in beeld gebracht wordt. Hierop is te zien dat er nog flink gewerkt wordt aan de twee extra sporen en dat de middelste twee sporen bedoeld zijn voor als haltering op dit station.