Station Driehuis beter toegankelijk met nieuwe liften

Het vernieuwde station Driehuis (Foto: NS)
Het vernieuwde station Driehuis (Foto: NS)

Station Driehuis is opgeknapt en daarbij beter toegankelijk gemaakt voor reizigers. Het 60 jaar oude station kan weer mee als nieuw na de plaatsing van twee liften, nieuwe overkappingen en fris nieuw meubilair door ProRail. Daarnaast geldt op dit station nu ook NS Reisassistentie voor reizigers met een beperking.

"Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen", vertelt Harro Homan, regiodirecteur van ProRail. "Door de voltooiing van station Driehuis zet ProRail weer een stap in zijn ambitie voor toegankelijke stations voor alle reizigers: 392 van de 400 stations hebben nu een drempelvrije route naar de perrons."

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt door aannemer K_Dekker aan het station. Men kan nu met de lift naar de reizigerstunnel om vanaf daar de andere lift naar het perron te nemen. "Treinstation Driehuis is belangrijk voor de bereikbaarheid van de regio, met de komst van de liften is de gemeente Velsen weer een stukje toegankelijker voor iedereen", geeft wethouder Mobiliteit Bram Diepstraten aan.

Naast de bouw van de twee liften is het station flink opgeknapt door ProRail. Er zijn doorzichtige overkappingen geplaatst die zorgen voor een frisse aanblik. Ook het meubilair op de perrons is aangepakt. Banken en afvalbakken zijn vernieuwd en de abri is vervangen door een mooie, moderne variant die helemaal past de nieuwe uitstraling.