Coronamaatregelen worden op stations verwijderd

De gele stickers worden de komende maand op de stations verwijderd
De gele stickers worden de komende maand op de stations verwijderd

De speciale coronastickers op de stations worden vanaf vandaag verwijderd, nu het niet langer verplicht is om een mondkapje te dragen of anderhalve meter afstand te houden op het station.

Vanaf 25 september is de mondkapjesplicht op het station vervallen en is er een einde gekomen aan de anderhalve-meter-maatregel. Op station Vlissingen starten NS en ProRail vanaf vandaag met het weghalen van de maatregelen. Op de stickers staat onder andere ‘houd afstand’, ‘houd rechts’, ‘mondkapje’ en de waarschuwingslijnen om rechts de trap op of af te lopen.

Coronamaatregelen

De eerste stickers werden in mei 2020 aangebracht om de reizigers te wijzen op de toen geldende coronamaatregelen. Dat de stickers nu weer verwijderd worden is een belangrijk moment voor reizigers en ondernemers op de stations, omdat ze na anderhalf jaar afscheid nemen van de coronamaatregelen.

De stickers worden stapsgewijs verwijderd op alle stations. De stations in Zeeland en West-Brabant zijn als eerste aan de beurt. De bedoeling is dat eind oktober de stickers op alle stations verdwenen zijn.

Mondkapje in OV nog verplicht

In de trein, bus, metro en tram blijft het mondkapje wel verplicht. Via schermen in de voertuigen en op de stations, omroepen door conducteurs in de trein en speciale coronapagina’s op de websites van NS en ProRail zullen reizigers nog op de verplichting geattendeerd worden.

Begin november verwacht het kabinet met nieuwe regels te komen om corona tegen te gaan. Dit betekent dat er mogelijk ook versoepeling plaats zal vinden in onder meer de mondkapjesverplichting.