Vanaf 6 september twee Sprinters tussen Zwolle en Leeuwarden

Vanaf 6 september rijden er twee Sprinters tussen Zwolle en Leeuwarden (Foto: Jan Derk Remmers (Wikipedia))
Vanaf 6 september rijden er twee Sprinters tussen Zwolle en Leeuwarden (Foto: Jan Derk Remmers (Wikipedia))

Vanaf maandag 6 september kunnen reizigers vanuit Friesland twee keer per uur rechtstreeks met de Sprinter naar Zwolle. Nu moeten zij nog overstappen in Meppel. Voor reizigers die vanuit Wolvega, Akkrum of Grou-Jirnsum naar Zwolle en verder reizen, betekent dat een tijdwinst van ongeveer 10 minuten.

Het doorrijden van de Sprinter is mogelijk dankzij investeringen van onder meer provincie Fryslân. Oorspronkelijk zou de verbetering in december ingaan, maar dank zij de vlotte aanleg van nieuwe infrastructuur rond Zwolle door ProRail kan NS de Sprinter Leeuwarden-Meppel al per 6 september doorrijden naar Zwolle.

Kortere rit

De Sprinter wordt ook iets sneller, op de hele rit tussen Leeuwarden en Zwolle scheelt dit 1 minuut. Dit komt ook ten goede aan overstappende treinreizigers in Leeuwarden op de trein naar Groningen.

De NS deelt de ambitie van het Noorden om het Noorden en de Randstad sneller met elkaar te verbinden. De vervoerder is continu met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en de partners in Noordoost Nederland in gesprek over mogelijkheden om de verbinding via Zwolle sneller en robuuster te maken.

De Sprinter Leeuwarden-Zwolle rijdt van maandag tot en met vrijdag van ’s ochtends vroeg tot 20.00 uur. ’s Avonds en in het weekend rijdt de Sprinter eenmaal per uur tussen Leeuwarden en Meppel.