Een week lang werkzaamheden rond Apeldoorn

Het station van Apeldoorn (Foto: Apdency)
Het station van Apeldoorn (Foto: Apdency)

ProRail vernieuwt de komende week de sporen rond station Apeldoorn. Daarom rijden er in de periode van zaterdag 21 augustus tot en met vrijdag 29 augustus geen treinen rond het station. Reizigers worden met bussen vervoerd.

Het spoor bij Apeldoorn is aan de beurt en aan vernieuwing toe. Straks kunnen treinen beter doorrijden en wordt de kans op storingen verkleind. ProRail vervangt naast de wissels ook rails, spoorgrind, bovenleiding, kabels en leidingen.

Apeldoorn-Deventer en Apeldoorn- Zutphen

Op het traject tussen Apeldoorn en Deventer zet NS stop- en snelbussen in. In het weekend van 21 een 22 augustus rijden bovendien de treinen tussen Amersfoort Centraal en Apeldoorn niet. Tussen Apeldoorn en Apeldoorn Osseveld kunnen reizigers dan gebruik maken van een taxibusje.

Arriva rijdt op het traject Apeldoorn-Zutphen en zet tijdens de werkzaamheden bussen in. Tussen Klarenbeek en Apeldoorn de Mate en Klarenbeek en Voorst - Empe worden er pendelbussen op afroep ingezet. Reizigers tussen Klarenbeek en Apeldoorn de Mate kunnen bellen naar 06-12993483. Reizigers tussen Klarenbeek en Voorst-Empe kunnen bellen naar 06-20798938.

NS en ProRail adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met een langere reistijd van 15-30 minuten.