Amsterdam Centraal deze week in regenboogkleuren

Deze week staat Amsterdam Centraal in het teken van de Pride (Foto: NS)
Deze week staat Amsterdam Centraal in het teken van de Pride (Foto: NS)

Tot en met 8 augustus vindt Pride Amsterdam plaats. Om alle reizigers en toeristen bezoekers alvast in Pride-sfeer te brengen, is station Amsterdam Centraal volledig in regenboogkleuren gebracht en verwelkomt de NS iedereen in acht verschillende talen.

De NS benadrukt dat "ook op station Amsterdam Centraal is iedereen welkom en mag je jezelf zijn". Om dit signaal door te geven dragen deze week alle mensen die op het station werkzaam zijn een keycord in de regenboogkleuren, en zijn veel etalages in de stationswinkels voorzien van de regenboogkleuren.

"We zijn trots op de diversiteit van alle mensen die hier dagelijks samenkomen: reizigers, bezoekers, collega's en anderen die werkzaam zijn op het station.", vertelt Rene Wubs die de rol als stationsmanager vervult.

Welkom

Bij het uitstappen uit de treinen worden reizigers al op het perron in acht talen welkom geheten via digitale borden. Ook is een enorme Progress Pride vlag zichtbaar in de monumentale hal boven de entree naar de middentunnel, net als op de grote digitale schermen bij de entrees van de IJ- en Amstelpassage. Daarnaast is de achterwand van de piano voorzien van welkomstteksten, Tijdens Pride Amsterdam wappert de Progress Pride-vlag op het dak van station Amsterdam Centraal.

Gelijke kansen

NS streeft naar een inclusieve bedrijfscultuur waar iedereen gelijke kansen heeft. Bij ons is iedereen welkom, dat geldt voor reizigers en collega's. NS heeft sinds 2009 een eigen LHBTIQ-netwerk Trainbow. Ook in 2019 gaven zowel NS als ProRail op diverse manieren de aandacht tijdens de Utrecht Canal Pride.