NS en ProRail vragen aandacht voor diversiteit tijdens Utrecht Canal Pride

De NS en ProRail zijn vandaag aanwezig tijdens Utrecht Canal Pride. Hier vragen ze aandacht voor diversiteit op de werkvloer. Ook zullen zij ter gelegenheid van deze dag de regenboogvlag ophijsen bij hun hoofdkantoren in de Domstad.

Ook het balkon op Station Utrecht Centraal is voor dit evenement omgetoverd tot een regenboog en zal het personeel van ondermeer de Kiosk en de AH to Go zich in regenboogkleuren hebben gehuld. Voor de bezoekers staat een welkomstteam klaar op het station. Het evenement op en langs de Oudegracht begint om 14:00 uur. Op de site van Utrecht Pride is het programma te vinden.

Trainbow

Ronald Mol, hoofdconducteur bij NS en bestuurslid van Trainbow, het roze netwerk van de spoorbedrijven NS en ProRail: “Energie steken in het ophouden van een masker op je werk is louter verspilling van energie en talent. Bij NS en ProRail kan je jezelf zijn! Met deelname aan de Utrecht Canal Pride onderstrepen we dat. Daarnaast viert Trainbow dit jaar haar tienjarige bestaan, dus we feesten nog net wat harder dan anders."

Aandacht voor plastic soep

Zowel NS als ProRail hebben de ambitie om duurzaam om te gaan met de omgeving. Daarom vaart Trainbow op een boot van Plastic Whale. Deze sloep is gemaakt van het hergebruikte plastic van 7.000 petflessen. Plastic vormt een groot deel van het afval op de stations en in treinen. Tegelijkertijd gooit Trainbow tijdens het varen het net al uit naar plastic afval dat in de grachten drijft.

Trainbow

Trainbow is het roze netwerk van de spoorbedrijven NS en ProRail. In 2009 opgericht als roze netwerk voor medewerkers van NS en in 2018 kwamen daar de medewerkers van ProRail bij. Door managers, directie en collega’s gevraagd en ongevraagd te adviseren, dragen zij bij aan een organisatie waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Foto: NS
Het opvissen van 'plastic soep' uit de Utrechtse grachten.
Foto: NS