Komend weekend geen treinen van en naar Almere Centrum

Het station Almere Centrum (Foto: Ellywa)
Het station Almere Centrum (Foto: Ellywa)

In het weekend van zaterdag 29 mei tot en met maandagochtend 31 mei rijden er geen treinen van, naar en via Almere Centrum. ProRail werkt aan de verbouwing van station Almere Centrum, waarbij er in dat weekend wordt gewerkt boven de sporen en in en rondom het station.

Reizigers moeten rekening houden met een aangepaste dienstregeling, NS-bussen, omreizen en extra reistijd. De werkzaamheden starten zaterdag om 02:30 uur en zullen duren tot maandagochtend 05:00 uur.

Vernieuwd station

ProRail werkt tot en met 2022 aan het vernieuwen van station Almere Centrum. De hal wordt opgeknapt met een nieuw plafond, transparante liften en nieuwe winkels. Er komt een brede en overzichtelijke passage door de hal tussen het Stationsplein en Mandelaplein. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het station een open karakter zal geven voor de reizigers.

Reisadvies

NS zet vervangend busvervoer in voor reizigers die van/naar/via Almere Centrum reizen. Reizigers tussen Zwolle en Amsterdam Zuid/Schiphol Airport kunnen er ook voor kiezen om om te reizen via Amersfoort Centraal. Reizigers tussen Zwolle en Den Haag Centraal reizen sneller via Utrecht Centraal. NS raadt reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met een extra reistijd van circa 30 minuten.