Nightjet vertrekt op 25 mei vanuit Amsterdam

De slaaprijtuigen van de Nightjet. (Foto: NS)
De slaaprijtuigen van de Nightjet. (Foto: NS)

Op 25 mei vertrekt de eerste Nightjet vanuit Amsterdam naar Wenen en Innsbruck. Dat heeft de Oostenrijkse ÖBB woensdag bekend gemaakt. De internationale verbinding had eind vorig jaar al van start moeten gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronapandemie.

"Elke reiziger die kiest voor de nachttrein in plaats van het vliegtuig naar Amsterdam, bespaart het milieu 350 kilogram CO2-uitstoot per reisrichting. Onze nachttreinen zijn daarmee het alternatief voor vluchten binnen Europa en brengen passagiers veilig en veilig naar hun bestemming", zegt de topman van de ÖBB in een persbericht.

Bij de start van deze verbinding stelde ÖBB-reisorganisatie Railtours speciale reisarrangementen voor Nederland samen. Hotel- en retourtickets kunnen bij één bron worden geboekt, aldus de spoorwegmaatschappij in een persbericht. Ook het pas opgestarte platform Treinrondreis.nl biedt vanaf elke bestemming in Nederland tickets aan voor de Nightjet. NS International biedt ook losse tickets aan, deze zijn enkel geldig vanaf de stations Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Dienstregeling

De trein zal op 25 mei om 19:30 vertrekken vanuit Amsterdam, waarna deze in Nederland een tussenstop maakt in Utrecht en Arnhem. Onderweg wordt de trein gesplitst en gecombineerd met andere rijtuigen zodat er naar Innsbruck en Wenen wordt gereden. Tickets voor Nightjet zijn verkrijgbaar vanaf €29,90 per persoon voor enkel de zitwagons.