Ook groot vertrektijdenscherm voor Leiden Centraal

Het nieuwe vertrektijdenbord in Leiden Centraal (Foto: NS)
Het nieuwe vertrektijdenbord in Leiden Centraal (Foto: NS)

Station Leiden Centraal is vanaf vandaag voorzien van een groot scherm waarop treinreizigers alle vertrektijden en reisadviezen in één oogopslag zien. Het bord hangt binnen an de stationshal aan de centrumzijde.

Het grote scherm is enkele weken geleden door ProRail en NS opgehangen en is 6 meter breed en 2 meter hoog. Het scherm ging maandagmorgen om 10:30 uur aan, nadat het vorige week uitgebreid is getest.

Het reisinformatiescherm toont alle vertrektijden van treinen voor het komende half uur en hangt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station. Bij het kiezen van de locatie heeft de NS rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers naar de treinen.

Vijfde grote scherm

Na Schiphol, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal is Leiden Centraal het vijfde station waar een ‘XL-scherm’ hangt. Daarmee hebben alle grote stations zo’n groot scherm, behalve Amsterdam Centraal. Met de 'XL-reisinformatieschermen', zoals de NS ze noemt, gaat een grote wens van reizigers en reizigersvereniging Rover in vervulling. "Veel reizigers vragen al jaren om terugkeer van grote schermen in het stationsbeeld, zodat zij vanaf een afstand meteen kunnen zien waar zij heen moeten lopen", stelt Rover-directeur Freek Bos.

Stationsmanager Hidde Barneveld van NS: "We zijn heel blij om gehoor te kunnen geven aan deze wens van reizigers. Het is een extra houvast, naast de kleinere overzichtsschermen op het station en natuurlijk de informatie in de NS-app. En het is een mooi centraal punt in de stationshal."