Vanaf december betere aansluitingen in Noord-Holland

Vanaf december zullen treinen in Noord-Holland beter op elkaar aansluiten (Foto: Tim Adams)
Vanaf december zullen treinen in Noord-Holland beter op elkaar aansluiten (Foto: Tim Adams)

Vanaf december dit jaar zal de NS de dienstregeling in Noord-Holland flink verbeteren. Meer Sprinter-treinen zullen beter op elkaar aansluiten zodat reizigers een minder langere reistijd zullen hebben.

In het weekend zullen er in de Zaanstreek extra Sprinters rijden, en hebben reizigers tussen Enkhuizen en Alkmaar weer een goede overstap in Hoorn.

Ook wordt er naar aanleiding van een advies van reizigersvereniging Rover een ongemak bij reizigers weggenomen: Bij verschillende eerste en laatste treinen van de dag en in de daluren bleek in de oorspronkelijke plannen van NS sprake te zijn van een verslechtering voor de reiziger. Na een advies van Rover en andere consumentenorganisaties, heeft NS nu toegezegd de dienstregeling te verbeteren. Zo krijgen reizigers die ’s avonds reizen tussen Den Helder en Hoorn alsnog een goede aansluiting in Heerhugowaard doordat de aansluitende treinen tussen Alkmaar en Hoorn een half uur opschuiven. Hierdoor zal wel op werkdagen de laatste trein van Alkmaar naar Hoorn bijna drie kwartier vroeger rijden. Op vrijdag en zaterdag zal de laatste trein echter een kwartier later rijden.

Ook heeft de NS toegezegd dat de laatste trein van Hoorn naar Alkmaar blijft rijden, maar deze stopt niet meer in Haarlem. Ook de eerste Sprinter van Schiphol naar Den Haag, de eerste Sprinter van Uitgeest naar Alkmaar en de tweede Sprinter van Hoorn naar Schiphol blijven rijden. Verder kunnen de vroege forenzen in het weekend gewoon gebruik blijven maken van een goede aansluiting op Zaandam, en zullen op station Uitgeest de Sprinters nu ook beter op elkaar aansluiten.