Arnhem Centraal wordt nu echt 'Centraal'

Het station van Arnhem, maar nu nog zonder Centraal (Foto: Maxxiwe)
Het station van Arnhem, maar nu nog zonder Centraal (Foto: Maxxiwe)

Het station van Arnhem Centraal zal binnenkort ook aan de gevel het predikaat Centraal krijgen. Al bij de opening van het nieuwe station in 2015 werd het station in de dienstregeling al Arnhem Centraal genoemd, echter de letters op de gevel moesten nog aangepast worden.

Met het toevoegen van de het woord 'Centraal' gaat er een langgekoesterde wens van Arnhem in vervulling. Het probleem dat de wijziging lang heeft geduurd komt doordat alle letters opnieuw verdeeld moeten worden. Voor het enkel toevoegen van Centraal was geen ruimte beschikbaar. De NS en de gemeente hebben overleg gevoerd en zijn tot de beslissing gekomen dat de hele stationsnaam een stuk meer naar links wordt opgeschoven. De keuze om enkel de letters 'CS' van Centraal Station aan te brengen, wat vroeger vaak een gewoonte was, viel niet in de smaak bij de NS.

Vanaf deze week moet de klus beginnen. Deze zal in de nachtelijke uren gaan plaatsvinden omdat de spanning van de bovenleiding voor de trolleybussen uit veiligheidsoverwegingen uitgeschakeld moet worden.