OV-app 9292 toont nu ook drukteindicator in hun app voor heel het OV

De app van 9292 die vanaf nu ook een drukteindicator ingebouwd heeft gekregen. (Foto: 9292)
De app van 9292 die vanaf nu ook een drukteindicator ingebouwd heeft gekregen. (Foto: 9292)

Reisplanner 9292 toont voortaan in zijn app ook hoe druk het in de voertuigen van het openbaar vervoer is. Op deze manier kunnen de gebruikers aan de hand van poppetjes op hun scherm zien hoe druk het is op hun traject. Daarnaast is het ook mogelijk om e-tickets te kopen via deze app.

Met één zwart poppetje en twee grijze poppetjes is het rustig, met twee zwarte poppetjes is het volgens 9292 "gezellig druk" en met drie zwarte poppetjes is het druk. De functie is bij de instellingen van de app aan en uit te zetten. De drukteindicator werkt bij zowel de hele reis als delen van de reis. Als deze bij het hele reisadvies zichtbaar zijn wordt er het drukste deel van de reis gehanteerd. Als er op het reisadvies wordt geklikt dan is de drukteindicator per traject zichtbaar.

Noodzakelijke reis

Afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat er vanwege de lockdown alleen OV-reizen gemaakt dienen te worden als er sprake is van een noodzakelijke reis. Het is de tweede keer dat er dergelijke maatregel ingevoerd wordt om de coronacrisis te bestrijden. In vergelijking met eerst rijdt er nu meer openbaar vervoer, waarbij vele vervoersbedrijven wel een aangepaste dienstregeling hanteren. Bij NS rijden er 90 procent van de treinen.