NS ziet groot verlies van reizigers in 2020

ING ziet trager herstel van het openbaar vervoer (Foto: Treinenweb)
ING ziet trager herstel van het openbaar vervoer (Foto: Treinenweb)

De NS ziet een groot verlies van reizigers in dit jaar. Door de coronacrisis komt het aantal reizigers bij de vervoerder dit jaar naar verwachting uit op ongeveer 45 procent van 2019, meldt het bedrijf vandaag.

"De terugkeer van de treinreiziger is de topprioriteit voor 2021", zo licht de nieuwe bestuursvoorzitter van NS Marjan Rintel toe. "Door Corona voelen we meer dan ooit wat de waarde van reizen is. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. De terugkeer van de treinreiziger na Corona is in het belang van heel Nederland. Als alle reizigers de weg op gaan, loopt het land vast en raken de duurzaamheidsambities uit zicht. Nederland heeft het OV simpelweg nodig om de afspraken in het klimaatakkoord na te kunnen komen en alle delen van Nederland met elkaar te verbinden."

Verwachting over heel 2020

Door de lage reizigersaantallen zijn de prestaties van NS over 2020 moeilijk te vergelijken met 2019. In 2019 had NS dagelijks gemiddeld nog zo’n 1,3 miljoen reizigers, in 2020 komt dit uit op zo’n 580.000 dagelijkse reizigers.

De verschillen per maand zijn groot. Het dieptepunt lag in april waarbij er slechts 9 procent van de reizigers werden vervoerd. In de eerste twee maanden van dit jaar, toen de coronacrisis nog niet uit was gebroken vervoerde NS juist meer reizigers dan in 2019. Vanaf mei is het aantal reizigers weer gestegen van 16 procent tot aan juli waarbij bijna helft (49 procent) van de treinen weer vol zaten. In de zomermaanden schommelde het aantal reizigers waarna deze in het najaar daalde tot boven de 30 procent.

Punctualiteit

Naar verwachting 93,4% van de reizigers komt in 2020 op tijd, tegenover 92,6 in 2019. "Het hoogste cijfer sinds de metingen, maar ook een cijfer dat aan belang heeft ingeboet, met de huidige lage reizigersaantallen", aldus Rintel. Dat is te zien in de zitplaatskans. Het percentage reizigers dat een zitplaats had in de spits komt over heel 2020 uit op 97,4%. "Een record met een wrange bijsmaak. Het laat zien dat we er alles aan hebben gedaan om onze reizigers prettig en verantwoord te kunnen vervoeren. Dat is een groot compliment waard aan al die NS’ers die Nederland bereikbaar houden in deze moeilijke tijd." legt Rintel uit.