ÖBB schrapt meeste NightJet-treinen tot begin december

De ÖBB Nightjet krijgt een tussentijdse upgrade (Foto: ÖBB)
De ÖBB Nightjet krijgt een tussentijdse upgrade (Foto: ÖBB)

De NightJet naar Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland zal vanwege de corona-pandemie een beperkte dienstregeling rijden. Vanaf 8 november tot tenminste 2 december zal de NightJet zeer beperkt rijden. De nachttreinen naar Italië zullen wel volgens schema blijven rijden.

"De ÖBB begrijpt volledig alle lokale en nationale maatregelen die worden genomen om de coronapandemie in te dammen", stelt de Oostenrijkse vervoerder. Momenteel geldt er in een groot deel van Oostenrijk, en ook in Innsbruck en Wenen, code 'oranje' (noodzakelijke reizen). Er wordt verwacht dat de tijdelijke maatregelen niet voor uitstel zal zorgen voor de inzet van de NightJet tussen Amsterdam - Wenen / Innsbruck. Deze nachttrein zal vanaf 13 december dagelijks moeten gaan rijden.

Reizigers op de getroffen Nightjet-verbindingen kunnen hun ticketprijs terug laten boeken, of kunnen hun reis ook omboeken om gebruik te maken van reguliere treinen die overdag rijden.

Corona-maatregelen

Al eerder werden er al maatregelen voor de verspreiding van het coronavirus genomen in de NightJet. Zo hoeven mondkapjes niet binnen de cabine gedragen te worden, maar wel als een reiziger zich buiten de cabine bevindt. Ook mogen er hoogstens vier personen in een slaapcabine plaatsnemen in plaats van zes personen.

De volgende verbindingen zullen tijdelijk worden opgeheven:

  • Brussel – Wenen / Innsbruck
  • Düsseldorf – Wenen / Innsbruck
  • Hamburg – Wenen / Innsbruck
  • Zürich – Berlijn / Hamburg