InnoTrans spoorbeurs uitgesteld tot september 2022

InnoTrans spoorbeurs uitgesteld tot september 2022 (Foto: Treinenweb)
InnoTrans spoorbeurs uitgesteld tot september 2022 (Foto: Treinenweb)

Messe Berlin heeft aangekondigd dat InnoTrans Berlijn voor een tweede keer zal worden uitgesteld vanwege de corona-pandemie. De internationale vakbeurs voor het spoor zal verschoven worden naar 20 tot en met 23 september 2022. Hiermee wordt er uiteindelijk een beurs geschrapt sinds het vorige evenement in 2018.

Het internationale evenement zou oorspronkelijk plaatsvinden van 22 tot 25 september 2020, maar werd in april uitgesteld naar 27 tot en met 30 april 2021 nadat de Berlijnse senaat de organisatie van grote evenementen, en dus ook druk bezochte handelsbeurzen, tot oktober had verboden. Vanwege pandemie kunnen de organisatoren geen zekerheid op de planningen garanderen.

"De beslissing om InnoTrans uit te stellen tot 2022 was erg moeilijk", zegt dr. Christian Göke, CEO van Messe Berlin. "Uiteindelijk waren de doorslaggevende factoren een gebrek aan planningszekerheid en de prognose voor de pandemie in de komende maanden. In de huidige situatie kan niemand met voldoende zekerheid voorspellen of de algemene omstandigheden het gebruik van bijvoorbeeld onze treinenexpositie in april 2021 en het houden van een toonaangevende internationale vakbeurs als InnoTrans zullen toelaten."

In overleg met alle belanghebbenden is er dus besloten om het evenement opnieuw uit te stellen zodat de kwaliteit van InnoTrans met alle exposanten behouden blijft.

De pandemie heeft ertoe geleid dat ook andere ov-gerelateerde beurzen geschrapt of uitgesteld zijn, waaronder de International Exhibition for Track Technology (IAF) van 31 mei - 2 juni 2022. Ook de UITP’s Global Public Transport summit die gepland stond voor 6 en 9 juni 2021 vindt nu plaats op 14 tot en met 17 december 2021. Ook zijn er veel beurzen die hun expositie nu online via internet aanbieden.