Treinverkeer Merwedelingelijn viel stil door personeelstekort

Er rijden geen treinen in een groot deel van Noord-Nederland. (Foto: Marvin Jansen van der Sligte)
Er rijden geen treinen in een groot deel van Noord-Nederland. (Foto: Marvin Jansen van der Sligte)

Donderdagochtend was er geen treinverkeer mogelijk op de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. Volgens ProRail is er bij de verkeersleidingspost Rotterdam tijdelijk personeelstekort ontstaan. Om 9:00 uur was de post weer volledig bemand en kon het treinverkeer weer opgestart worden.

Dat komt doordat treindienstleiders vanwege het coronavirus uit voorzorg niet werken wanneer er srake is van lichte gezondheidsklachten. "Het is de eerste keer dat we een trein niet kunnen laten rijden. Op bepaalde trajecten zitten we al niet heel ruim in ons jasje wat verkeersleiders betreft en nu komt ook nog de situatie met het thuis blijven bij lichte klachten daarbij. We zijn daarom hard op zoek naar personeel", vertelt een woordvoerder van ProRail.

Vanwege het ziekteverzuim was er vanochtend niet direct een vervanger aanwezig, waarna het treinverkeer op de spoorlijn stil werd gelegd. "We kijken altijd hoe we de impact zo klein mogelijk kunnen houden, maar het is voor de reiziger heel vervelend", aldus de woordvoerder van ProRail.