Eurostar rijdt vanaf 26 oktober vanaf Amsterdam naar Londen

De Eurostar rijdt vanaf 26 oktober direct naar Londen vanaf Amsterdam en Rotterdam (Foto: Treinenweb)
De Eurostar rijdt vanaf 26 oktober direct naar Londen vanaf Amsterdam en Rotterdam (Foto: Treinenweb)

Eurostar heeft vandaag bevestigd dat de directe treinen tussen Amsterdam, Rotterdam en Londen, in samenwerking met NS, vanaf 26 oktober zullen rijden. Hiermee zal de verplichte overstap in Brussel komen te vervallen.

Tickets voor de directe reis zijn te koop vanaf 1 september en kosten 46 euro voor een enkele reis. De reistijd bedraagt vier uur en negen minuten van Amsterdam en drie en een half uur van Rotterdam naar Londen. Boeken kan vanaf zes maanden voor aanvang van de reis, waardoor passagiers kunnen momenteel vooruitplannen voor reizen in de kerstperiode.

In de huidige onzekere situatie als gevolg van het coronavirus en na de recent ingevoerde quarantainemaatregelen biedt Eurostar passagiers meer flexibiliteit. Alle tickets kunnen nu tot 14 dagen voor vertrek1 kosteloos worden omgeboekt. Deze flexibiliteit, die van toepassing is op alle boekingen van 1 juli tot 31 december 2020, is geldig voor alle reisdata die beschikbaar zijn op het moment van aankoop. De verhoogde flexibiliteit geldt ook voor klanten die hun al bestaande boekingen en reisplannen willen wijzigen. Vroege boekers hebben de meeste kans op scherp geprijsde tickets.

Dienstregeling

Vanaf 26 oktober zullen er van maandag tot en met vrijdag twee directe treinen naar Londen gaan rijden. Deze vertrekken zowel vanaf Amsterdam als Rotterdam.

   

9119

9157

Amsterdam Centraal

V

07:47

16:47

Rotterdam Centraal

A

08:25

17:25

 

V

08:28

17:28

Brussel-Zuid

A

09:38

18:38

 

V

10:05

19:05

Londen

A

10:57*

19:57*

* = Lokale aankomsttijd

Corona pandemie

Vanwege de corona-pandemie die in maart om zich heen greep, werd de officiele dag van 31 maart waarop de eerste directe trein zou rijden tot nader order uitgesteld. In april werden de diensten met een beperkt aantal treinen per dag weer opgestart, en volgde er begin mei een mondkapjesplicht in de Eurostar en de Thalys.

Eurostar heeft aangeven dat er extra hygiënemaatregelen op de stations en in de trein genomen worden om reizigers een comfortabele en veilige ervaring te bieden. Ook vinden er intensieve schoonmaakacties plaats door schoonmaakpersoneel en worden veel aanraakpunten extra goed gereinigd. Een nieuwe zitplaatsverdeling zorgt ervoor dat reizigers op een veilige afstand van elkaar zitten, met inachtneming van de richtlijnen voor de 'anderhalve-meter'-maatregel. Alle reizigers moeten een mondkapje dragen zowel in de trein als in het station, in overeenstemming met de overheidsvoorschriften in de verschillende landen. In Nederland geldt de mondkapjesplicht alleen in het openbaar vervoer, en niet op de stations.

Van Boxtel (NS): 'Snel en zonder gedoe'

Roger van Boxtel, president-directeur van NS, reageert verheugd nu de intenationale trein naar Londen eindelijk van start kan gaan: “De rechtstreekse hogesnelheidstrein brengt je snel en zonder gedoe van het centrum van Amsterdam en Rotterdam in hartje Londen en is daarmee een ijzersterke concurrent voor het vliegtuig. Door corona hebben we langer op de start moeten wachten, maar het aantal internationale reizigers zal geleidelijk weer toenemen. Het is geweldig nieuws dat we reizigers tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk dan ook de keuze voor de duurzame trein kunnen bieden.”