Eind augustus hinder rond Amersfoort vanwege werkzaamheden

Eind augustus hinder rond Amersfoort vanwege werkzaamheden (Foto: ProRail)
Eind augustus hinder rond Amersfoort vanwege werkzaamheden (Foto: ProRail)

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus is het treinverkeer gehinderd tussen Amersfoort Centraal en Den Dolder. Tussen vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus is er hinder op het traject Baarn - Utrecht Overvecht.

Tijdens de werkzaamheden wordt er gewerkt aan de bovenleiding en de dwarsliggers van de sporen. Daarom zullen er deze periodes geen treinen rijden. Reizigers kunnen omreizen of gebruik maken van vervangende NS-bussen.

Werkzaamheden

Beide werkzaamheden betreffen regulier onderhoud. Zo worden tussen Amersfoort en Den Dolder en tussen Den Dolder en Baarn onderdelen van de draagkabels van de bovenleiding vervangen. Deze zijn al tientallen jaren oud en raken daardoor verzwakt. Ook zal er bij Amersfoort worden gewerkt aan de de dwarsliggers van het spoor.

Tijdens de werkzaamheden is er op beide trajecten geen treinverkeer mogelijk. Om de hinder voor reizigers zo klein mogelijk te houden, heeft ProRail ervoor gekozen deze werkzaamheden in de vakantieperiode in te plannen. Reizigers kunnen omreizen of gebruik maken van vervangende NS-bussen. Het advies is om voordat je reist gebruik te maken van de reisplanner.