Treinverkeer tussen Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal weer hervat na werkzaamheden

Het station van Amsterdam Bijlmer ArenA (Foto: Janericloebe)
Het station van Amsterdam Bijlmer ArenA (Foto: Janericloebe)

Het trein- en metroverkeer tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal is donderdag weer hervat. De afgelopen twee weken vonden er op dit traject grootschalige werkzaamheden plaats waarbij er beperkt metro's reden en geen treinen.

Vanmorgen omstreeks vijf uur rondde ProRail samen met aannemers BAM en Strukton het werk aan nieuwe seinen, wissels, trappen en een tunnel af. Om 5.48 uur kwam de eerste trein vanaf Amsterdam Centraal weer station Amsterdam Amstel binnenrijden.

Hinder

Reizigers moesten tijdens de werkzaamheden rekening houden met extra reistijd en drukte in het treinvervangende busvervoer. ProRail plande alle werkzaamheden tegelijk. Volgens de spoorbeheerder bleef de overlast voor reizigers daarmee beperkt tot zestien dagen. Om de hinder te verminderen heeft de NS in deze periode een tijdelijke pop-up store op station Amsterdam Bijlmer ArenA geopend voor het huren van OV-fietsen, en werden er op Amsterdam Amstel 70 extra fietsen geplaatst.

Werkzaamheden

ProRail heeft nieuwe seinen, wissels, perrontrappen en een tunnel aangelegd om de grote reizigersgroei in de regio in de toekomst op te kunnen vangen. De tunnel zal twee woonwijken met elkaar gaan verbinden: het Bajes- en het Amstelkwartier. Station Amsterdam Amstel heeft een nieuwe trap gekregen waardoor meer reizigers sneller de trein in en ook uit kunnen stappen. Ook bij station Amsterdam Muiderpoort zijn in deze periode nieuwe seinen en enkele nieuwe wissels aangelegd.