Laatste loodjes voor werkzaamheden rond Leiden Centraal

Werkzaamheden op station Leiden Centraal (Foto: Lex Langhorst)
Werkzaamheden op station Leiden Centraal (Foto: Lex Langhorst)

Aankomend weekend vinden de laatste loodjes plaats voor de omvangrijke spoorvernieuwing rond Leiden Centraal, waar al enkele jaren aan gewerkt wordt. Na diverse momenten van zowel korte als langdurige buitendienststellingen worden met enkele kleine werkzaamheden de puntjes op de 'i' gezet.

Aannemer BAM in opdracht van ProRail aan de slag met de laatste grote werkzaamheden. In deze laatste grote buitendienststelling wordt onder meer aan de bovenleiding en seinen gewerkt. Zowel op het station zelf als aan de noordkant, zuidkant en oostkant van Leiden Centraal zijn werkzaamheden ingepland. Dat betekent dat er in het weekend minder treinen rijden van en naar Leiden Centraal.

Werkzaamheden

Eerder werden al 55 wissels vernieuwd, zijn 28 wissels weggehaald en zijn er sporen als dwarsliggers en ballast vernieuwd. Op het station is de ligging van zowel de sporen als de perrons aangepast zodat die op gelijke hoogte zijn met de vloer van de trein. Dat maakt een gelijkvloerse instap van perron naar trein mogelijk waardoor ook mensen met een functiebeperking zelfstandig met de trein kunnen reizen.