NS voegt vanaf 29 juni nachtnet en extra treinen toe aan dienstregeling

De NS zal op 29 juni haar volledige dienstregeling hervatten (Foto: Treinenweb)
De NS zal op 29 juni haar volledige dienstregeling hervatten (Foto: Treinenweb)

De NS zal vanaf 29 juni weer volledig zoals vanouds weer de dienstregeling uitvoeren zoals ze voor de coronacrisis reden. Sinds 2 juni rijdt NS grotendeels weer haar reguliere dienstregeling, maar vanaf 29 juni worden enkele ontbrekende treinen in de dienstregeling weer toegevoegd.

Naast het nachtnet gaan ook de extra spitstreinen en extra dagtreinen (intercity Dordrecht - Eindhoven en sprinter Assen - Groningen) weer rijden. Ook zal de museum-pendeltrein van het Spoorwegmuseum weer gaan rijden.

Veilig en verantwoord reizen

Volgens de huidige maatregelen van de overheid zal het openbaar vervoer ook na 29 juni nog steeds gelden voor mensen die noodzakelijk moeten reizen. Eerder vandaag werd er bekend gemaakt dat de OV-sector weer vrij toegankelijk moet worden, waar de autoriteiten nog een besluit over moeten nemen.

Als de huidige regelgeving aan wordt gehouden blijven enkel de stoelen aan de raamzijde van de trein beschikbaar. Deze zijn met een groene sticker aangeduid. Daarmee zijn in een trein ongeveer 50 procent van de stoelen beschikbaar. Daarnaast is het dragen van een mondkapje in de trein sinds 1 juni verplicht, net als in het overige openbaar vervoer. Het advies voor reizigers is om hun mondkapje tijdig voor het instappen op te zetten. Daarnaast geldt ook momenteel de regelgeving dat het meenemen van fietsen, tenzij een vouwfiets, niet toegestaan is.

Ook heeft de NS alle stations aangepast zodat deze voldoet aan de regelgeving van de overheid met betrekking tot de anderhave-meter maatregel. Met stickers en tape-lijnen worden reizigers geattendeerd om afstand te houden en rechts te blijven lopen.