NS komt reizigers met Keuzedagen tegemoet

NS komt abonnementhouders met Keuzedagen tegemoet (Foto: Maurits90)
NS komt abonnementhouders met Keuzedagen tegemoet (Foto: Maurits90)

NS komt abonnementhouders met Keuzedagen tegemoet door de geldigheid van hun Keuzedagen te verlengen tot einde van het jaar. Ruim 400.000 NS-klanten worden hierover deze week geïnformeerd. Normaal hebben Keuzedagen elk een geldigheid van twee maanden, waarna ze verlopen

Het vervoersbedrijf verlengt vandaag de geldigheid van alle komende Keuzedagen tot en met 31 december 2020. Reizigers kunnen ze zo later dit jaar gebruiken voor een dagje uit met de trein, hoopt NS.

"We zien ernaar uit om je later in het jaar, als het weer kan, weer in de trein te mogen verwelkomen", schrijft NS in de mail aan klanten. Door de coronamaatregelen en het advies om alleen voor noodzakelijke reizen van de trein gebruik te maken, blijven veel Keuzedagen momenteel ongebruikt. NS kwam klanten daarom al op verzoek tegemoet met een nieuwe Keuzedag, voor gebruik op een later moment. De afgelopen weken heeft NS gebruikt om te werken aan een oplossing voor alle abonnementhouders met Keuzedagen.

NS wil abonnementhouders zoveel mogelijk helpen om onnodige kosten te vermijden. Het verlengen van de geldigheid van Keuzedagen hoort daarbij. Het vervoersbedrijf heeft een speciale informatiepagina opgesteld.

Keuzedagen

Met Keuzedagen kunnen reizigers van 60 jaar en ouder, met een klassiek kortings NS-abonnement (geen NS Flex), 7 dagen per jaar onbeperkt met de trein reizen. Van de 7 Keuzedagen is 1 Keuzedag het hele contractjaar geldig. De overige 6 keuzedagen zijn elk een periode van 2 maanden gedurende dat jaar geldig. Een Keuzedag die 2 maanden geldig is wordt altijd aangeboden samen met de Keuzedag die het hele jaar geldig is. Een reiziger kan dus op elk moment kiezen om gebruik te maken van de Keuzedag die het hele jaar geldig is.