Mondkapjes binnenkort verkrijgbaar bij grote drogisterijen en Hema

 (Foto: Pexels)
(Foto: Pexels)

Binnenkort zijn mondkapjes ook verkrijgbaar bij webwinkel Bol.com, de drogisterijketens Kruidvat, Etos (ook op de stations) en Trekpleister en de HEMA. Het gaat hierbij om niet-medische mondkapjes. De winkels springen in op de vraag die zal stijgen zodra per 1 juni mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht worden.

De Hema heeft laten weten dat ze inmiddels de beschermingsmiddelen al in bezit hebben, omdat de inkoopafdeling vooruit liep. De Hema zegt dat ze ruim voor 1 juni voorradig zullen zijn. Ook de Etos, Kruidvat en Trekpleister zullen in al hun filialen de mondmaskers verkopen. "We mikken op zaterdag aanstaande in de winkel.

De winkelketens verwachten dat er massaal mondkapjes zullen worden ingekocht. "Er zal een maximering van drie pakjes zijn per klant zodat we zoveel mogelijk mensen beschikbaarheid geven”, aldus een woordvoerster van de Etos. De Hema bevestigt dat ze zo snel mogelijk in alle 540 filialen mondkapjes in de schappen zullen leggen, maar benadrukt wel dat klanten maximaal twee doosjes per keer mogen kopen. De Kruidvat limiteert het aantal op één doosje met 20 mondkapjes per klant. "Online vanaf vrijdag en in de loop van de volgende week ook in de winkels", laat Kruidvat weten. Ook Bol.com heeft de verkoop van de mondmaskers middelen weer opgestart nadat de beschermingsmiddelen in maart door externe partijen voor woekerprijzen werden verkocht.