Station Driebergen-Zeist weer geopend

Vanaf maandagmorgen is station Driebergen-Zeist weer geopend, en vertrekken en stoppen de treinen weer volgens dienstregeling op het compleet vernieuwde station. Om 06:01 kwam de eerste trein - een Intercity vanaf Utrecht Centraal - op het station aan.

Afgelopen week werd er vervangend busvervoer tussen Utrecht en Ede-Wageningen ingezet, zodat ProRail de laatste werkzaamheden van een jarenlange verbouwing kon uitvoeren.

Laatste loodjes

ProRail heeft afgelopen week de tijdelijke voetgangerstraverse verwijderd en de bovenleidingen klaargemaakt voor gebruik. Vanaf de start van de dienstregeling maandagmorgen vertrekken er weer twee Intercity's per uur in de richtingen Utrecht en Ede-Wageningen / Arnhem en twee Sprinters per uur richting Utrecht en richting Rhenen - in de spits zijn dat vier Sprinters

Compleet nieuw stationsgebied

Het gebied rondom station Driebergen-Zeist is de afgelopen jaren compleet vernieuwd. ProRail heeft het station grondig verbouwd, met onder meer een nieuw plein onder het station. Aan dat plein is een fietsenstalling geopend met ruim 3000 plaatsen waar fietsers hun fiets kunnen parkeren of een van de 70 OV-fietsen kunnen lenen. In de omgeving is hard gewerkt aan een nieuw busstation en een parkeergarage met zo’n 600 plaatsen. Omdat er nu vier sporen liggen, kunnen Intercity’s die niet in Driebergen-Zeist stoppen hier Sprinters inhalen. Hierdoor zouden er vanaf de dienstregeling 2022 meer treinen kunnen rijden op de lijn Schiphol - Arnhem.

Foto: NS
Het vernieuwde station van Driebergen-Zeist (Foto: NS)