NS bereidt zich voor op komst van Corona-virus

De spoorwegen hebben tijdens de publicatie van de jaarcijfers gemeld dat ze zich met andere ov-bedrijven voorbereiden op een mogelijke uitbraak van het coronavirus in Nederland. Wat voor scenario's er klaarliggen en of complete treinen worden stilgezet weigert de NS te zeggen.

"We denken na over hoe we onze reizigers op de hoogte kunnen houden en welke adviezen we geven", zei NS-bestuurslid Marjan Rintel tijdens een persconferentie op station Rotterdam Centraal. "We baseren ons op de informatie van het RIVM. Voor nu zeggen we alleen tegen onze reizigers dat ze goed hun handen moeten wassen en in hun elleboog moeten hoesten of niezen"

Topman Roger van Boxtel sprak van "paniekvoetbal". Hij liet weten dat ze de autoriteiten opvolgen, "en niet doen alsof heel Nederland straks op zijn kop staat."

Enkele dagen geleden gaf vakbond FNV Spoor al aan dat de NS met een actieplan moet komen vanwege het oprukkende nieuwe coronavirus. "Wij merken dat het virus in de werkverblijven ook steeds meer onderwerp van gesprek is en er onder de achterban terechte zorg leeft over mogelijke besmetting.", schreef de bond.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb